Ciderkonkurrence

Efter de sidste to års bragende succes med mere end 35 indleverede cidere, er vi stolte af igen at kunne indbyde til Jyllands største Ciderkonkurrence, som er organiseret af Rødding – Æblets by i Sallings Ciderklub – i forbindelse med æblefestivalen 2022

Vi afholder konkurrencen for professionelle såvel som amatører, der alle deltager på lige fod. Der voteres ved blindsmagning, så dommerne ikke på forhånd ved, hvis cider de smager på.

Juryen er et dynamisk team af dommere:

  • Vintjener Andreas Kobs Laursen fra Restaurant Lyst,
  • Vinhandler Helle Gori fra Hjemmet’s Vine og
  • Ciderproducent Kristoffer Horn fra Horn Cider, som er en af de dygtigste ciderproducenter i Danmark.

Denne gruppe vil smage og vurdere de indkomne duellanter i smag, udseende og aroma i Rødding i løbet af uge 38 – 40

Vinderne vil blive offentliggjort med præmie ceremoni ved Rødding Æblefestival 2022 15. – 16. oktober.

Deltagelse i cidersmagningen kræver tilmelding.

Der er 3 kategorier;

  • Tør cider (restsukker under 1020 Oe)
  • Sød cider (restsukker over 1020 Oe)
  • Sjov cider- kategorien kan f.eks. være cider, hvor der er brugt andre typer frugt, æblevin (hvor over 50% af sukkerindholdet stammer fra andet end æblesukkeret i mosten), kryokoncentreretde æbleprodukter, vine med en alkoholprocent over 8,0% vol., og cider lagret på egespåner eller meget, meget andet æble.

Deltagerne kategoriserer selv de cidere, de ønsker i konkurrencen

Hvis du ønsker at deltage, skal du indlevere minimum 1,4 l i mindst 2 flasker. (I sjov cider mindst to enheder á 6 serveringer, kontakt hvis du er i tvivl)

Deltagelse koster 100,- hvilket giver dig mulighed for at deltage i alle tre kategorier.

Betal når du tilmelder dig via Mobile Pay 78988 – skriv Ciderkonkurrence.

Seneste tilmelding: Onsdag 14. september 2022 til Maureen Sørensen: 40230023, maureensorensen@gmail.com eller Sune Hansen: sunekh@hotmail.com

”Det er min mission at udbrede kendskabet til denne fantastiske og “glade drik”

Maureen Sørensen

Bestyrelsesmedlem

 

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Dine cookies vil blive gemt i op til 24 måneder.

Luk